Soutěž o pekelný recept

Uvařte si k dnešní premiéře Čerta a Káči některý z vašich pekelných bramborových receptů!

Vítězný recept

5_recept_dominik_pe__ka.jpg 

Placky do čertovy packy

Nákup pro čerta:
Brambory, sůl, ½ kg pepře, 3 chilli papričky, vajíčka od černé slepice, pekelně rozpálený olej, vegeta a přidáme síru!

Smícháme vše, ale nejprve uvaříme brambory, šťouchadlem rozšťoucháme a teď smícháme všechno se vším a uděláme placky. Pekelně rozpálíme oheň a můžeme dozlatova osmažit.

Dobrou chuť všem čertům!
Dominik, 8 let

Myši

Nakrájíme neoloupané brambory na plátky. Dáme je na vymazaný plech, posolíme a přidáme vymačkaný česnek rovnoměrně po celém plechu. Poté dozlatova upečeme v troubě.

Amélie

Pekelné rösty

Na tento recept budeme potřebovat:
10 kg brambor sůl (kolik chcete)
olej (kolik potřebujete)

Příprava:
Pořádně všechny brambory omyjeme velkým kartáčem. Vezmeme struhadlo a všechny brambory natenko nastrouháme. Rozpálíme olej na pánvi. Vsypeme sůl do brambor. Tvoříme placičky z bramborové hmoty a rychle opékáme z obou stran. Až je všechno hotové (několik hodin pekelného smažení), moc si pochutnáme!!!

Rivka

Bramborák

Brambory, vysočina, sůl, pepř, majoránka, česnek, mouka a je to!

Lenka

Šulanky

Na tento recept budeme potřebovat:
Uvařené brambory nebo zbytky bramborové kaše, mouku, vajíčko a špetku soli.

Jsme holky šikovné, takže mouky dosypeme tak, aby konzistence těsta byla tužší a krásně se z něj daly válet válečky tenké – ony šulanky – o velikosti cca 5 cm a tloušťce cca 1 cm. Pak se šoupnou do pekelného hrnce plného vařící vody a vaří se, dokud nevyplavou. Hotové, měkké šulanky ochutíme kvalitním máslem, ať hezky plavou, a mletým mákem s cukrem. Dobrou chuť!

Jana

Chlupaté knedlíky

Na tento recept budeme potřebovat:
75 dkg brambor (jemně nastrouhané) – vodu pořádně scedit!
18-20 dkg polohrubé mouky
1 vejce
malou lžíci soli

Tvoříme malé knedlíčky (ev.  lžičkou) a vaříme ve vařící vodě 6-8 minut. Podáváme se zelíčkem a dobře upečenou kačenkou!!!

Jožka

Pečené brambory s česnekem a bylinkami

zelím, kmínem a pekelně pálivým pepřem pro divadelní labužníky! Mňam a dobrou chuť!

Kateřina

Bramborové placky

Stačí 3 větší brambory, asi 150 g hladké mouky a ½ lžičky soli. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nastrouháme najemno, smícháme se solí a moukou. Vyhněteme na vále hladké těsto, uděláme váleček, nakrájíme na stejné kousky, válečkem vyválíme placky a opečeme z obou stran na pánvi. Plníme povidly, škvarky, zelím a dalšími dobrými věcmi!

Marie

Zapečené čertovské brambory

Den dopředu si uvaříme 4 kg brambor a necháme si je schované v lednici. Druhý den čertovské brambory nakrájíme do máslem vymaštěného pekáčku, posolíme, dáme pepř, kmín, majoránku a červenou papriku. Na tuto vrstvu brambor dáme nasekanou cibulku (2 ks), sterilizovaný hrášek z konzervy (1/2 konzervy), salám nebo 1 špekáček, 10 dkg nastrouhaného eidamu a opět přikryjeme další vrstvou nakrájených brambor. Na závěr polijeme třemi rozkvedlanými vajíčky a dáme péci na 45 minut do trouby na 180 °C. V polovině pečení můžeme ještě zalít smetanou a dopečeme. Dobrou chuť!

Jitka

Čertovský recept

Na vymaštěný plech nebo do sklokeramické nádoby vytřené máslem dáme na malé kostičky nakrájené 4 velké brambory, 1 červenou řepu, 1 mrkev, ½ celeru, 1 petržel, 3-4 rajčata a 1 červenou papriku. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, bazalku a pečeme v troubě na 180 °C 45 minut. Před dokončením na brambory nastrouháme sýr eidam a krátce dopečeme. Je to mňam, všichni čerti by se v pekle olizovali!

Jitka

Rychlovka po čertovsku

Celý rok hodně zlobíme a poňoukáme ke zlobení i děti, aby nám čert na Mikuláše přinesl hodně brambor. Tyto brambory jsou načichlé speciálním pekelným odérem. A právě tyto uvaříme 7. 12. přesně o půlnoci, pomačkáme je vidlemi, ochutíme chilli papričkou a podáváme. Toto je můj recept zvaný rychlovka, jelikož jsem měla na psaní 120 sekund!

Jarmila

Brambory uvaříme a dále konzumujeme
Podáváme s řízkem
Doporučujeme Plzeň

Tomáš

Pekelné brambory

Na pekáč vymazaný sádlem vložíme brambory nakrájené na kolečka a okořeníme pepřem, solí, chilli a ďábelským kořením. Na brambory položíme kolečka cibule a proužky slaniny. Navrch dáme (můžeme dát) plátky masa, které potřeme hořčicí, pepřem a paprikou (nebo chilli). Zakryjeme alobalem a pečeme v troubě na cca 250 °C do měkka. Můžeme také udělat balíčky (brambory vložíme s masem do alobalu a pečeme v něm.

Váš David

Musaka

1 kg brambor
500 g mletého masa (mix)
1 větší cibule
4 stroužky česneku
500 g loupaných rajčat
bazalka
parmezán

Na bešamel budeme potřebovat mouku, mléko, muškátový oříšek a máslo

Brambory uvaříme do poloměkka, nakrájíme na kolečka a položíme rovnoměrně na plech. Z ostatních surovin uděláme omáčku, kterou vlijeme na brambory. Na omáčkovou směs vlijeme nakonec ještě bešamel a vše zasypeme sýrem. Dáme asi na hodinu péct.

Andrea

Čertovy domácí chipsy

Nejprve nakrájíme brambory na tenké plátky. Dáme je do vyhřátého kotle. Jak začnou napuchat, jsou hotové a stačí jenom posolit a čertí pochoutka je na stole.

Kristýna

Čertovské bramboráky

Na tento recept budete potřebovat:
brambory, vajíčka, hladkou mouku, chilli, majoránku, sůl, česnek, pepř

Nastrouháme brambory a přidáme česnek, majoránku, chilli, vajíčka, mouku, sůl a pepř. Vše rozmícháme. Smažíme na pánvičce, nejlépe vytřené sádlem. Pak jsou mňamózní!

Pavla a Antonín

Pekelný bramborový paprikáš

Cibuli nakrájíme na drobno, osmažíme na sádle, přidáme utřené 3 stroužky česneku se solí, kmínem a mletou paprikou. Podlijeme trochou vody a povaříme. Oloupané libovolné množství brambor nakrájíme na kostky a přidáme do hrnce k základu. Přidáme nakrájenou jednu velkou papriku a libovolné množství rajčat. Zalijeme vodou. Osolíme a pomalinku vaříme do měkka. Pokud má rád Lucifer klobásku, přidáme.

Dobrou chuť přejí Motúzovi

Recept na bramborovou housenku se sýrem

Na dvě bramborové housenky bude třeba?
2 celé zlatavé brambory
kostka másla
parmezán
1/8 polévkové lžíce sušeného česneku
¼ polévkové lžíce soli
2 polévkové lžíce olivového oleje
¼ hrnku zakysané smetany
¼ hrnku chedaru

Předehřejeme si troubu na 200 °C a na plech dáme pečící papír. Obě brambory umyjeme, slupku necháme. Bramboru pravidelně našíř nařežeme (nekrájet na plátky, jen aby se v bramboře udělaly otvory na máslo a sýr, pravidelné díry pak bramboru roztáhnou a nakonec vypadá jako housenka). Máslo a parmezán si nakrájíme na tenké, pravidelní pásky tak, aby se nám vešly do otvorů v bramboře. Tyto nakrájené kousky pak střídavě vložíme do otvorů (máslo, sýr, máslo, sýr). Vyplněnou bramboru posypeme solí a česnekem. Ochucenou bramboru pokapeme olivovým olejem, položíme na plech s pečícím papírem a vložíme do trouby. Pečeme na 200 °C zhruba 45 minut až hodinu. V závěru pečení bramboru vytáhneme z trouby, pokapeme zakysanou smetanou a položíme navrch nastrouhaný chedar. Pečeme dalších 10-15 minut, dokud se sýr nerozteče a nezezlátne. Podáváme teplé. Dobrou chuť!

Veronika