Už jste někdy snídali v opeře?

Chcete se dozvědět více o tom, jak pracují inscenátoři? Co vlastně spustí ten neuvěřitelný a mnohdy až dobrodružný kreativní proces, kdy v mysli tvůrců vznikají nápady, které potom celá řada nejrůznějších uměleckých profesí zhmotní do reálné podoby operního představení? Nebo se dokonce vy sami chcete na tvorbě divadelních produkcí podílet a zajímá vás, čím byste mohli přispět? Nechte se inspirovat dvěma talentovanými mladými muži, nahlédněte do tajů skutečné kreativní práce a přitom si dejte ještě vydatnou snídani.

Tvůrčí tandem Tomáš Pilař (režie) a Aleš Valášek (výtvarník scény a kostýmů) usilovně pracuje na premiéře operety Polská krev Oskara Nedbala, kterou 28. 3. 2014 uvede soubor Janáčkovy opery Národního divadla Brno v Janáčkově divadle a při této příležitosti zvou všechny operní i neoperní, ale především kreativní zájemce na společnou snídani. „Chceme mladým lidem přiblížit způsob, jakým tvoříme. Chceme se s nimi bavit na téma tvůrčí práce a odpovíme na všechny dotazy. Sám nejsem příliš velkým příznivcem šňořených formálních besed, proto jsme se rozhodli pro snídani, a když jde o operu, respektive operetu, proč takové setkání nespojit se snídaní, která je, jak všichni víme, základem dne (směje se).“, uvedl Tomáš Pilař, režisér inscenace.

Přijďte s Tomášem a Alešem posnídat ve čtvrtek 27. března do restaurace Bohéma v Brně. Kromě zajímavého a vskutku neformálního povídání jsou pro vás připraveny i sladké pochoutky od pekárny Penam.

1898192_10151885035382126_1596700174_n.jpg